Negen Utrechtse studenten verdiepen zich onder leiding van Frédérique Donker en Anna Huizing in de verhalen van verzetsvrouwen Truus en Trui van Lier. Truus was 22 jaar oud toen zij een Utrechtse NSB’er doodschoot. Haar nicht, Trui van Lier onderbrak haar studie om samen met Jet Berdenis van Berlekom de crèche Kindjeshaven op te richten waar zij 150 Joodse kinderen in veiligheid wisten te brengen. Truus en Trui van Lier waren beiden, net als de negen spelers, studenten in Utrecht en lid van U.V.S.V./N.V.V.S.U. Hoe was het om student te zijn in tijden van oorlog? Hoe was het voor een vrouw om in verzet te gaan? Zouden zij het zelfde hebben gedurfd? Geïnspireerd door deze verhalen maken zij in het kader van Theater Na de Dam een theatrale audiotour door Utrecht.

Vrouwen in Verzet – de audiotour is vanaf dinsdag 4 mei 2021 beschikbaar.

Regie Frédérique Donker Creatief Producent Anna Huizing Makers Tessa Dobbelaar, Janneke Muller, Heleen Smook, Stephanie Manusama, Sophie de Monchy, Geeske de Bruijne, Sophie Neuvel, Karlijn van der Nat en Fien van Snippenberg Schrijfcoach Janneke Jansen Geluidsontwerper Cesco van der Zwaag Fotografie en vormgeving Maud van Voskuijlen (@Koenstvanmaud) Dit project wordt ondersteund door Reunistenvereniging U.V.S.V./N.V.V.S.U. Met dank aan Frank de Munnik, Jessica van Geel, Mevrouw Schroevers-Hut, Mevrouw van der Most van Spijk -van Lennep en Mevrouw van Soest – van Schie, Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Tooneelvereeniging Concordia Crescamus, Bestuur en Commissie van U.V.S.V./N.V.V.S.U.

In de media

Interview met Frédérique in het Algemeen Dagblad: “Studenten maken audiotour over verzetsstrijders Truus en Trui: ‘Zouden wij hetzelfde hebben gedurfd?’

Interview met Frédérique op RTV Utrecht (Vanaf minuut 38:00)

Artikel over de audiotour in de Oostkrant van Utrecht

Artikel over Vrouwen in Verzet www.truusvanlier.nl