Welkom bij de audiotour Vrouwen in verzet. Hier vind je alle informatie om de tour zelfstandig te kunnen lopen.

De route (4km)
Startpunt van de route is Prins Hendriklaan 50A. Je hoeft je nergens aan te melden en kunt hier zelfstandig de route starten. Vervolgens kom je langs 11 locaties en het eindpunt is op het Willemsplantsoen. Let op! Je komt dus niet terug bij het startpunt. De 11 geluidsfragmenten die hieronder staan, komen overeen met de 11 locaties op de kaart én uitgeschreven route die je hier kunt downloaden. De wandeling is 4 km lang en kan zowel te voet als met de fiets worden afgelegd. De totale duur van de audiotour is 2 uur (wandelend), afhankelijk van je eigen tempo. Je kunt er zo lang over doen als je zelf wilt en op elk moment een koffiepauze inplannen.

Wat heb je nodig?

 • Een goed opgeladen telefoon met internet voor het afspelen van de audiofragmenten
 • De audiofragmenten (onderaan deze pagina)
 • Een koptelefoon (oortjes volstaan ook als je dat niet in huis hebt)
 • De routebeschrijving en/ of volg de route met deze vooraf ingestelde Google maps link

Coronaproof

Deze audioroute speelt zich alleen in de buitenlucht af en is ontwikkeld om alleen (mindfull) of samen met iemand anders te gaan wandelen. We stimuleren niet om de route in grote groepen te gaan lopen. 

Donaties en reacties

De route is gratis, maar een vrije donatie is heel erg welkom. Laat een donatie achter via deze betaallink. Hiermee draag je bij aan het onderhouden van deze website.

We zouden het ook heel erg waarderen als je onder aan deze pagina een reactie achterlaat. Een hele fijne wandeling gewenst!

Heb je toch nog vragen? mail naar–> [email protected]

25 gedachten over “De audiotour Utrecht

 1. Margreet

  Op zondag 24 april de audiotour gelopen. Heel indrukwekkend! Mooi vorm gegeven en gemaakt.
  Na het zien van de NTR uitzending “Andere Tijden” nog meer bewondering gekregen voor de moed en de durf van de vele vrouwen in het verzet in de tweede wereldoorlog.

 2. Bronwyn de Bruin

  Op zondag 3 april j.l. de wandeling gemaakt met mijn vriendin. Mooi opzet door de makers. Prachtig door Utrecht Oost gewandeld. Duidelijk en begrijpelijk het verhaal van de gezusters Van Lier aangehoord. Ontroerend.

 3. Gerard

  Erg mooi en persoonlijk gemaakt dit audiotour-eerbetoon aan Truus en Trui van Lier. Vandaag hebben wij de tour met vijven gelopen en kwamen hierbij ook nog toevalligerwijze een naar buiten komende huisgenoot tegen op de Zadelstraat. 🙂

 4. Michiel en Jantine

  Indrukwekkend dames! We hebben net samen met Google Maps de audiotour ‘gelopen’ en geluisterd. De inhoud heeft ons geraakt. We konden ons helemaal inleven in alle vragen die er nog zijn. De lengte was heel goed gekozen. De afwisseling van de verschillende stemmen en muziek zat heel goed in elkaar. Een aanrader!

 5. Marie-Jose

  21 mei 2021. Yvonne en ik gaan de wandeling zometeen maken. Alles gelezen en gedownload. Getuige de reacties belooft het een indrukwekkende wandeling te worden. Ik laat jullie weten.

 6. Peter & Marianne

  Wat een bijzonder verhaal. Mooi en betrokken gemaakt. Fijn dat jullie (jong) dit op deze manier aan ons (wat ouder) doorgeven. Dank!

  1. Alja

   We vonden het toepasselijk om op 4 mei deze audiotour te doen.
   Bijzondere ervaring! Mooi hoe jullie alle informatie over deze heldhaftige verzetsvrouwen bij elkaar hebben gebracht. Dank!

 7. Anneke Van Snippenberg

  Op een mooie meidag deze tour in alle vrijheid mogen volgen en beluisteren. Onder de indruk van het verhaal! Wat goed dat jullie dit gemaakt hebben. Anneke en familie.

 8. Mieneke

  Ik las in de mail audiotour en parkeerde ik de mail voor later. Gisteren de mail verder bekeken en vervolgens vanachter mijn laptop beluisterd. Als reünist is de tour heel goed te volgen. Misschien nog iets om in de volgende DR op te nemen.
  Ik overweeg om de wandeling met kleinkinderen te maken in 2022. Zo toegankelijk, zo mooi voor bijna elke leeftijd.
  Ik heb en ga de link naar anderen doorsturen. Een must voor velen.
  Heel veel dank.

 9. Nadine

  Wauw dames, ik ben onder de indruk! Bijzondere verhalen, die mooi verteld zijn in een koppeling tussen heden en verleden. Echt een aanrader. Dank jullie wel voor het maken en delen van dit indrukwekkende stukje geschiedenis!

 10. Alice Weve

  Een zeer ontroerende, informatief en gevarieerde audio tour met de interviews, overpeinzingen , de plekken ! En ook heel herkenbaar, als reünist. Maar zelfs mijn partner die hier niet gestudeerd heeft , was onder de indruk . Omdat we ieder op onze eigen mobile wilden luisteren , kwam ik erachter dat ik de tour gewoon kon door mailen . Door de route gelopen heb, weet ik nu dat dat deze wandeling ook goed te doen , na de door jullie aangegeven tijd van 10 dagen . Dit voor ouderen die nu nog niet durven te gaan , van wegen Corona . De terrrassen zijn nu nl erg vol ! Vooral in de binnenstad .
  Ook was ik zeer ontroerd door het mooie lied : licht en donker, omdat ik dat thuis nog eens wilde horen, kwam ik erachter dat het zeer de moeite waard was , alle fragmenten in een rustige omgeving na te luisteren , waardoor ik minder afgeleid werd door de omgeving , en toen informatie kreeg die ik buiten luisteren gemist had . Heel hartelijk bedankt voor deze geweldige audio tour . Ik ben trots op jullie !
  Vriendelijke groeten Alice Weve

 11. Marlies en Kees

  Wij hebben de tour net af. Zo bijzonder! De band tussen de studenten van nu en van toen is voelbaar. Een blijvend document. Iets om nog lang over na te denken.

 12. Marlies

  Dankjulliewel. Deze wandeling met jullie verhalen en verhalen van overlevers van de Tweede Wereldoorlog blijft me zeker bij. Indrukwekkend hoe jullie ook verbinding hebben gezocht met Truus en Trui en de andere verzetsvrouwen. Ik werd helemaal meegezogen in de verhalen. Een aanrader voor wie de tour nog gaat doen.

 13. Edith wegman

  Edith Wegman,
  5 mei, 12.45 u
  Mooi gedaan vrouwen!
  Door de eenheid van tijd en plaats en jullie stemmen, is de betrokkenheid en de verbondenheid tussen jullie als jonge vrouwen goed voelbaar.
  Een prachtig document voor de stad Utrecht!

 14. Aletta

  Zo bijzonder een paar weken geleden vroeg ik me wandelend op de catherijnesingel met de 79-jarige Frans nog af waarom er in Narcissen Truus op de singel stond. Een liefdesverklaring? Ook Frans die al langer dan 40 jaar in Utrecht woont, wist t niet. Nu blijkt Truus bij mijzelf om de hoek op de Prins Hendriklaan te hebben gewoond. Wat een mooi eerbetoon voor Truus van Lier en inkijkje in Utrecht in de oorlog.

 15. Alice Langeveld

  Zeer indrukwekkend verhaal en prachtig uitgewerkt door jullie! Groot compliment. Het was bijzonder om met elkaar op deze onstuimige 4 mei deze bijzondere tocht te lopen. Wat goed dat de verhalen verteld blijven worden.
  Veel dank voor jullie mooie werk!

 16. Mirjam Rijkse

  Mooi initiatief. Alleen… het linkje van het startpunt van de tour verwijst in Google Maps naar de Prins Hendrikkade in Amsterdam… Das best wel een eindje…;}

 17. Jolanda

  Ik heb net de wandeling Herinneringen aan WOII in Utrecht Oost gelopen en zag jullie krans bij Kindjeshaven. Nu kom ik deze wandeling tegen. Die ga ik op een later tijdstip lopen. Dank je wel dat jullie deze twee dappere Utrechtse vrouwen eren! 💪 👏 Met Truus heb ik nog een speciale connectie. 💖

 18. Puck Veen

  Petje af dames, echt mooi dat jullie op deze manier het verhaal door kunnen vertellen. Prachtig gedaan. Ik heb de tour vandaag gedaan met Google maps op de laptop. Ben zeker nog van plan om de route een keer te gaan lopen, heel indrukwekkend.

 19. Janneke Rentema

  Wat een prachtig en ontroerend eerbetoon aan Truus en andere verzetsstudentes. Jullie verbondenheid met de vrouwen is heel voelbaar. Het slot luisterfragment bij het Narcissen momument raakte me bijzonder waarin jullie reflecteren en verbinding maken met Truus door jezelf vragen te stellen over wat jij zou doen in haar plaats. Daarmee houden jullie de kracht en dapperheid van de verzetsvrouwen actueel. En dat geeft hoop. Dank jullie wel.

 20. Ella Wetser

  Hoe bijzonder dat er elk jaar weer nieuwe verzetsverhalen opduiken. En wat is dit ook een indrukwekkend verhaal. Prachtige, vaak poëtische, teksten gelardeerd met sfeer verhogende geluidsfragmenten.
  Trots op jullie die hieraan zo hard hebben gewerkt en hiermee de geschiedenis levend houden. Heel veel dank!

 21. Maria van de Beek

  Wat mooi gemaakt meisjes. Dilemma’s, mogelijke gedachtenspinsels, moed, mededogen, keuzes, verraad. Panden, straatjes en stuikelstenen als stille getuigen. ‘Kleine’ geschiedenis van 2 dappere vrouwen in een afschuwelijk grote oorlog verteld aan de hand van jullie vragen en nieuwsgierigheid van nu. Als student, als lid nog beter voor te stellen hoe moedig ze waren. Kindjeshaven. Voor altijd een diepere betekenis. Dank jullie wel. Trots dat jullie dit gemaakt hebben. Maria

  1. Everhard

   Hoewel ik de tour niet fysiek heb kunnen maken, was ik enkel door de audio al onder de indruk en ontroerd. Een hartverheffende tegenstem bij al het Baudetgejeremieer.
   Mijn complimenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *