In 2023 maken we in samenwerking met het Noord-Hollands Archief een nieuwe audiotour over vrouwen in verzet. Jongeren tussen de 17-25 verdiepen zich in de verhalen van Haarlemse verzetsvrouwen binnen de ondergrondse pers.

Om dit project te realiseren, organiseren we verschillende inspiratiemiddagen met sprekers, onderzoeksdagen in het Noord-Hollands Archief en workshops zoals creative writing. De deelnemers schrijven persoonlijke teksten waarin zij het publiek meenemen langs verschillende locaties in de stad die gelinkt zijn aan het Haarlemse verzet en de illegale pers. Daarna duiken we de opnamestudio in om de teksten in te spreken en worden ze gecoacht in stemacteren. Op 4 mei 2023 wordt de audiotour voor het eerst gepresenteerd in het kader van Theater Na de Dam en de Nationale Dodenherdenking.

Dit project wordt gesubsidieerd door het Cultuurstimuleringsfonds Haarlem, het Mondriaan Fonds en de JC Ruigrok Stichting. Maar om de audiotour gratis en toegankelijk te houden voor alle bezoekers, hebben we extra steun nodig. Met uw steun kunnen we de verhalen van de verzetsvrouwen uit Haarlem blijvend onder de aandacht brengen en hun rol in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog aan het licht brengen. We zijn u dankbaar voor uw bijdrage aan ons project en hopen u te mogen begroeten bij de première van onze audiotour op 4 mei 2023.